CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh reageert tevreden dat minister van Mobiliteit Gilkinet nu wel ingaat op zijn suggestie om de mogelijkheden van een reservatiesysteem voor treinritten op z’n minst te bekijken.

“We moeten op zoek naar creatieve oplossingen om de toestroom van dagjestoeristen naar toeristische bestemmingen, zoals de kust, het hoofd te bieden. De overrompeling van de stations op spitsmomenten met het mooie weer moeten we absolute vermijden. De druktemeter op de NMBS-app zal hierbij niet volstaan. 70 procent van de tickets wordt al elektronisch aangekocht, dan moet een reservatiesysteem ook mogelijk zijn”, aldus Van den Bergh, die dit systeem al voorstelde tijdens de eerste golf.

“In een ideale wereld is er geen reservatiesysteem voor het openbaar vervoer, maar in huidige omstandigheden mag het geen taboe zijn. De NMBS heeft heel wat maatregelen genomen om de verspreiding van corona tegen te gaan. Maar het virus houdt van massa’s, die massa’s moeten vermeden worden. Een tijdelijk reservatiesysteem kan helpen om het samentroepen van treinreizigers in stations en treinen te voorkomen."