In de Vogelenzangstraat en in de Zoete Dreef wordt er de komende jaren volop gebouwd. In totaal komen er 58 sociale koop- en huurwoningen bij. De 2 projecten zijn recent vergund en kunnen nu uitgevoerd worden.

In de Vogelenzangstraat komen er langs de kant van de spoorweg 18 extra sociale koopwoningen. Er wordt wel gezorgd dat de toekomstige bewoners niet allemaal langs dezelfde weg naar hun woning moeten rijden. Er komt geen doorsteek voor auto's, maar wel voor voetgangers en fietsers. De werken starten nog dit najaar en de oplevering is gepland in 2022.

Het grootste project worden de 40 woningen aan de Zoete Dreef. Die vormen een onderdeel van de grote verkaveling Kerkeneind-West. Daar werden eerder al 18 sociale koopwoningen gebouwd. Nu komen daar 40 huurwoningen bij die gebouwd worden door de Ideale Woning. De woningen zijn vooral bedoeld voor ouderen en alleenstaanden. Een vijfde blok met opnieuw 8 wooneenheden is bedoeld voor jongvolwassenen met een beperkte nood aan handicapspecifieke ondersteuning. Die 8 worden gebouwd door vzw Spectrum. De werken zouden starten begin 2021 en opgeleverd worden in 2023. 

Lees hier het artikel in het Laatste Nieuws van zaterdag 11 juli 2020.

Foto (c) RV