Als je in het station van de trein stapt, ben je heel vaak nog niet waar je uiteindelijk moet zijn. Vanaf 13 juli 2018 kan je in Kalmthout een Blue-bike nemen. Aan station Heide komt er een terminal met 12 van die deelfietsen. Als de vraag groot genoeg blijkt, komt er een uitbreiding naar het station van Kalmthout. 

Station Heide wordt de 55ste locatie voor Blue-bikes. De fietsen bieden ook een meerwaarde voor bezoekers van Kalmthout. Zij kunnen zo makkelijker de verschillende toeristische plekken of hun werk in bereiken. Om de Blue-bikes te gebruiken, neem je via www.blue-bike.be een jaarabonnement van 12 euro. Dat komt terecht op een aparte kaart of op je Mobib-kaart van de Lijn of de NMBS. Met je kaart kan je aan de fietsterminal de sleutelautomaat bedienen. Je neemt de fiets die bij je sleutel hoort en je bent vertrokken. Het abonnement is geldig aan alle Blue-biketerminals in België. 

Door een tussenkomst van de gemeente Kalmthout en het Vlaams Gewest betaal je in Kalmthout per ontlening 1,15 euro voor de eerste 24 uur. Als je de fiets langer gebruikt, betaal je een extra ontlening. Per abonnement kan je twee fietsen gebruiken. Maandelijks krijg je een overzicht van je ritten. De betaling gebeurt elke maand per domiciliëring.

Foto (c) Gemeente Kalmthout